Pisałam już, że uwielbiam świeże soki, koktajle i smoothies. Przecież można je wszystkie pić przez słomkę ;) Zachęcam Was do przyrządzenia pysznego i zdrowego dodatku do śniadanka :) Banan - witamina C i błonnik, a przy tym naturalna słodycz, zarodki pszenne - mnóstwo przeciwutleniaczy, mleko sojowe - źródło wapnia, błonnika, białka i magnezu, masło orzechowe (orzechy ziemne) - pewnie nie przypuszczaliście, ale może stanowić poważną konkurencję dla owoców, ze względu na stężenie przeciwutleniaczy, a na koniec miód - działa jak probiotyk, czyli jest korzystny dla jelit. To teraz już chyba jesteście pewni, że proponuję Wam "samo zdrowie" :)
Do dzieła!
Milkshake bananowo-orzechowy
Kompletujemy składniki.
Zarodki pszenne i jak macie to również otręby. A na dodatek kilka łyżek masła orzechowego.
Mleko sojowe (może być też zwykłe) i zarodki do blendera.
Dodajemy pozostałe składniki.
Dzielimy się z innymi i delektujemy się naszym dziełem. Oczywiście przez słomkę!! ;)
Przepis:
(4 szklanki)
700 ml mleka sojowego (może być też krowie)
3 banany
3-4 czubate łyżki masła orzechowego
2 łyżki miodu
2-3 łyżki zarodków pszennych
2-3 łyżki otrębów pszennych (można pominąć)
1. Banany obieramy ;) Wszystkie składniki miksujemy w blenderze i otrzymujemy gęsty i bardzoo smaczny koktajl.
2. Przelewamy do szklanek/kubków, dodajemy słomki i pijemy :)
SMACZNEGO!
Ania przyjeżdżaj do mnie !!! Pliss. :D Zrobimy sobie shake'a i muffiny :P
OdpowiedzUsuń