5 lutego 2013

NO baking - coconut cake


Have you ever considered eating a super delicious cake made without a use of a cooker? If so here's an ideal opportunity that can't be wasted ;) Moreover, if you're really into coconut flavour and pudding creamy mixtures, this coconut cake (also called raffaello) is made for you.

BEZ pieczenia - ciasto kokosowe 

Rozważaliście kiedyś zjedzenie pysznego ciasta przygotowanego bez użycia piekarnika? Jeśli tak, oto idealna okazja, której nie możecie zmarnować ;) Ponadto, jeśli lubicie wszystko co kokosowe i śmietankowo-budyniowy krem, te ciasto kokosowe (nazywane również raffaello) jest wprost stworzone dla Was.














Coconut cake (without baking) 
Ingredients: 
2 packets of crackers
200 g dried coconut
2 teaspoons vanilla sugar
2,5 cups milk
250 g butter
3/4 cup sugar
2 yolks
2 tablespoons flour
2 instant puddings (vanilla with white chocolote, coconut or vanilla)

1. Cream the yolks with vanilla sugar and 1/2 cup sugar. Add flour, instant puddings and 1 cup milk. Blend.
2. In a pan boil 1,5 cup milk and 1/4 cup sugar. When it's boiling, add the pudding mixture. Stir until it thickens. Leave it to cool. Add butter and  150 g dried coconut, mix.
3. Line the cake tin with parchment. Lay first layer of crackers. Then the 1/3 pudding mixtures, and repeat the action twice, so you get the pudding on top. Sprinkle with the rest of dried coconut. Leave in a fridge for 4 hours.

Ciasto kokosowe / Raffaello (bez pieczenia) 
Składniki: 
2 paczki krakersów
200 g wiórek kokosowych
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2,5 szkl mleka
250 g masła
3/4 szkl cukru
2 zółtka
2 łyżki mąki
2 budynie (waniliowy z białą czekoladą, kokosowy lub waniliowy)

1. Utrzyj żółtka z cukrem wanilinowym i 1/2 szkl cukru. Dodaj mąkę, budynie i 1 szklankę mleka. Zmiksuj.
2. W garnku zagotuj 1,5 szklanki mleka i 1/4 szklanki cukru. Gdy zacznie się gotować, dodaj masę z budynie. Mieszaj aż zgęstnieje. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj masło i 150 g wiórków. Zmiksuj.
3. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ułóż pierwszą warstwę krakersów. Następnie 1/3 masy budyniowej i powtórz czynność 2 razy, tak by na górze znalazł się budyń. Posyp resztą wiórek kokosowych. Odstaw do lodówki na 4 godziny.

SMACZNEGO!

3 komentarze: